Menu

Recept 'Leef&Eet': Lengfilet met tomatensalsa

Ingrediënten (2 personen):
400 gr lengfilet
100 gr rode ui
300 gr tomaat
60 gr kalkoenspekjes
5 koffielepels graantjes mosterd zonder suiker*
3 koffielepels olijfolie*
5 koffielepels sojasaus zonder suiker*
zwarte peper
himalayazout*

* verkrijgbaar in de winkel

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de mosterd, olijfolie en sojasaus en kruid met peper en zout. Leg de stukjes vis in een ovenschotel en kruid met peper en zout. Giet er de soja/olijf/mosterd mengeling over. Zet in de voorverwarmde oven, tussen 10/15 minuten laat je die garen (afhankelijk van de dikte van de vis). Snij de tomaat in reepjes. Snij de ui in kleine stukjes en bak die samen met de kalkoenspekjes in olijfolie aan. Bak ze goed krokant. Als ze krokant zijn voeg je de tomaat toe. Laat even de tomaat mee warmen maar niet te lang dat ze niet uit elkaar valt. Kruid met peper en zout. Giet de groentenmengeling over de vis net voor het serveren.

Geniet ervan!

Isabel, consulent van 'Leef&Eet'.

Terug naar het overzicht